Partner of the safetynetwork
Wij helpen je graag! Bel 088 - 11 20 600

Aanvulling bedrijfsbrandweer of veiligheidsorganisatie

S2N vult uw bedrijfsbrandweer of first responder organisatie aan bij capaciteitsproblemen.

Fire technician

Een fire technician van S2N is een brandweerman, die ook technische brandweergerelateerde werkzaamheden verricht. Een fire technician beschikt minimaal over het diploma Manschap en heeft vaak aanvullende brandveiligheidsopleidingen gedaan, zoals onder andere monteur REOB, Flensmonteur, EHBO of Preventiemedewerker. De fire technician heeft daardoor niet enkel kennis van de brandweer maar ook van blusvoorzieningen op het terrein, persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) en van veiligheid in het algemeen.

 

Een fire technician beoordeelt de veiligheid ter plaatse en signaleert onveilige situaties. Hij assisteert de brandweer of de BHV-organisatie bij oefeningen, schrijft de scenario’s voor locatietrainingen en helpt bij worplengte- of schuimtesten, bij reparaties aan brandveilgheidsvoorzieningen. Hij controleert de hydranten en PBM’s en houdt de kleine blusmiddelen op orde.  

 

Bij incidenten kan de fire technician ondersteunend zijn aan de bedrijfsbrandweer of de BHV-organisatie. Hij kan contact leggen met de overheidsbrandweer en andere hulpdiensten. Omdat de fire technician minimaal manschap opgeleid is, is hij repressief inzetbaar en kan ook eerste hulp verlenen tijdens calamiteiten.

 

Onze fire technicians:

De fire technicians van S2N hebben ruime ervaring in de (petrochemische) industrie en draaien zowel dagdiensten als 24-uursdiensten. Zij kunnen volledig meedraaien in uw bedrijf, deelnemen aan uw bedrijfsbrandweerploeg of lid zijn van uw BHV-team en onderdeel van uw organisatie worden.