Partner of the safetynetwork
Wij helpen je graag! Bel 088 - 11 20 600

Training en advies

Een optimaal veiligheidsmanagement voor uw organisatie.

BHV en EHBO

Sinds 1 november 1999 is de bedrijfshulpverlening (BHV) in Nederland bij wet geregeld. Voldoet u met uw organisatie niet aan de gestelde norm, dan riskeert u een fikse boete.

 
Wist u bijvoorbeeld dat de BHV-organisatie binnen twee tot drie minuten operationeel moet zijn? En dat er altijd minimaal één BHV'er paraat moet zijn?


Zo'n BHV'er moet onder andere adequaat EHBO kunnen verlenen, brand bestrijden, alle aanwezigen evacueren en risicovolle situaties beperken en voorkomen. Daarnaast moet een BHV'er goed kunnen samenwerken met overheidsinstanties en uw overige medewerkers goed kunnen voorlichten.


Onze ervaren, gediplomeerde instructeurs helpen u bedrijfshulpverlening goed in te richten in uw organisatie. Wij verzorgen de cursus bij u op locatie, zodat de cursus helemaal toegespitst is op uw situatie.


Wij bieden verschillende opleidingen aan, waarmee wij uw medewerkers opleiden tot volwaardige BHV'ers, die in alle bedreigende situaties adequaat reageren.

 

De eerstehulpverlener (EHBO) reageert direct bij bedrijfsongevallen en medische noodsituaties. Een goed opgeleide EHBO'er biedt zowel primaire als secundaire hulp: hij of zij verzorgt klein letsel én houdt slachtoffers in leven in afwachting van de arts of ziekenwagen.

 

De EHBO'ers binnen uw organisatie moeten dus getraind zijn en in allerlei situaties efficiënt reageren. Van het verzorgen van allerlei typen wonden en breuken tot het verhelpen van ademhalingsstoornissen: de EHBO'er weet altijd wat te doen. In veel gevallen kunnen BHV'ers ook EHBO toepassen. Is dat niet het geval of wilt u extra medewerkers opleiden tot EHBO'er, dan bent u bij ons aan het juiste adres.

 

Wij verzorgen professionele EHBO-opleidingen, met behulp van ervaren instructeurs, die aangesloten zijn bij het Oranje Kruis. De EHBO-opleidingen zijn zeer praktisch van aard; er wordt altijd gewerkt met 'echte' slachtoffers (mensen die de Landelijke Opleiding Tot Uitbeelding van Slachtoffers hebben gevolgd). De opleiding wordt afgesloten met een wettelijk verplicht en gecontroleerd examen.

Onze opleiding tot EHBO'er is goedgekeurd door Het Oranje Kruis, NIBHV, de Nederlandse Hartstichting, stichting Medizon en DAN.