Erik Fontijne is bevelvoerder bij een van onze opdrachtgevers en heeft twee incidenten in goede banen geleidt.

Collega in het zonnetje gezet

24 februari 2021

Vandaag zetten wij onze collega Erik Fontijne in het zonnetje. Erik is bevelvoerder bij een van onze opdrachtgevers en wist onlangs twee incidenten in goede banen te leiden.

Incidenten komen niet vaak voor, maar als het dan toch misgaat is de aanwezigheid van ervaren personeel een must. Bevelvoerder Erik Fontijne had toevallig dienst tijdens twee incidenten: zowel een klein als groter incident. Tijdens eerstgenoemde incident in november deed zich een lekkage van enorme omvang voor. Hij twijfelde geen moment en rukte uit. Hij deelde alle benodigde informatie met de betrokkenen. In korte tijd arriveerde de Gezamenlijke Brandweer en kon het incident succesvol bestreden worden.

‘’De eerste paar minuten sta je er alleen voor, dat is best wel heftig. Ik heb gewoon gehandeld zoals ik dacht dat juist was. Dit bleek achteraf effectief te zijn’’

Tijdens het tweede incident in januari was er een stroomstoring op de plant. Erik nam direct contact op met de teamleider operations. Een officier van dienst van de GB zag de rook van het affakkelen op afstand. Vervolgens is de fabriek in shutdown gezet. Er bleek een brandje te zijn in een van de aanwezige stroomkabels. Na blussing, controle van restspanning en ventilatie was de brand onder controle.

Erik is sinds september 2017 in dienst bij S2N. Hij heeft het enorm naar zijn zin en werkt in zijn vrije tijd ook nog bij de vrijwillige brandweer. Erik is weer een ervaring rijker. In het vervolg weet hij precies hoe hij functioneert onder druk.

Erik krijgt een geschenk van S2N.
Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op