Wil jij ook net zoals Monique Suijkerbuijk werken bij S2N fire & rescue? Neem contact met ons op.

Collega Monique in het zonnetje

23 maart 2021

Ruim 3,5 jaar geleden trad Monique Suijkerbuijk in dienst bij S2N fire & rescue in Rotterdam. Zij kwam dankzij een advertentie in de krant bij S2N terecht en begon als administratieve kracht. Inmiddels is zij als personeelsfunctionaris het aanspreekpunt van alle collega’s op kantoor en buiten. Onlangs heeft ze haar studie strategisch HRM succesvol afgerond. Ze gaat elke dag met veel plezier naar haar werk.

Kun je wat vertellen over je functie?

Toen ik bij S2N in Barendrecht begon deed ik eigenlijk van alles: planning, administratie en personeelszaken. Toen er nieuwe collega’s bijkwamen voor planning en financiën ben ik personeelszaken gaan opzetten. Om toch meer know how op te doen heb ik de opleiding personeelsfunctionaris gevolgd. Aansluitend ook nog de opleiding competentie personeelszaken.

Als personeelsfunctionaris komen alle zaken rondom personeel bij mij terecht: het welzijn van collega’s, het aannemen van nieuwe medewerkers en het instromen en doorstromen van personeel. Wanneer medewerkers een conflict hebben met een andere collega, het niet naar hun zin hebben bij de opdrachtgever, of problemen in de privésituatie hebben, begeleid ik ze en werken we naar een oplossing.

Mijn doel is om ervoor te zorgen dat collega’s zich goed voelen en met een goed gevoel en glimlach naar het werk gaan. Ik ben ervan overtuigd dat je altijd goed moet zorgen voor personeel en met veel respect en aandacht met de mensen om moet gaan. Door net dat beetje extra te geven voelen ze zich meer gewaardeerd. Al is dat maar met een klein gebaar: het sturen van een verjaardagskaartje. Soms bellen collega’s mij ook als ze juist lekker in hun vel zitten en het erg naar hun zin hebben bij een opdrachtgever.

Ik vind genoeg uitdaging in mijn functie, ik zou niets anders meer willen.

Wat vind je leuk aan S2N?

S2N is echt een dynamisch bedrijf wat 24/7 bereikbaar is. Er zijn erg korte lijnen en we staan altijd voor elkaar klaar en iedereen helpt elkaar. Of dit nou de planning is of de directeur. Dit zie je in vrijwel geen enkel ander bedrijf. Ik ga elke dag met veel plezier naar mijn werk. Het voelt als thuiskomen in een warm bad. De brandweerwereld is best wel een mannenwereld, maar sinds de eerste dag voel ik me er onderdeel van. S2N en de mensen die er werken heb ik in mijn hart gesloten.

Ben je ook bekend met de brandweerfuncties?

Het is toch handig als je iets van de vaktermen en functies afweet. Is er een collega nodig voor een TAS, dan gaat het om een tankautospuit. Ook tijdens gesprekken met kandidaten leg ik wat uit over de functie en bijbehorende taken. Bijvoorbeeld over het lopen van veiligheidsrondes, het uitvoeren van preventieve werkzaamheden en dat bij bepaalde functies wordt gevraagd om ervoor te zorgen dat alles klaar staat wanneer er uitgerukt moet worden.

Wat doe je nu anders dan voorheen?

We houden regelmatig evaluaties om te kijken hoe het met de collega’s gaat en of ze lekker in hun vel zitten. Vroeger deden we dit niet. Mocht het iets minder gaan, dan probeer ik die persoon te ondersteunen en met een goed gevoel weg te laten gaan. Als Personeelsfunctionaris moet je je kunnen inleven en goed kunnen omgaan met mensen.

S2N en The Safety Network

Als HR team overleggen we regelmatig met de andere bedrijven van The Safety Network. Hierdoor leren we niet alleen over de verschillende dienstverlening, maar ook over elkaars manier van werken. Samen versterken we elkaar.

Monique Suijkerbuijk wordt in het zonnetje gezet.
Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op