De afvalenergiecentrale van HVC in Dordrecht is een broeibrand ontstaan in 1 van de afvalbunkers.

S2N en partners Falck en Kenbri ondersteunen HVC bij bestrijden broeibrand

9 mei 2019

Bij de afvalenergiecentrale van HVC in Dordrecht is woensdagavond 1 mei een broeibrand ontstaan in één van de afvalbunkers. De broei zit op een lastig bereikbare plek waardoor het enige dagen duurt voordat de broei helemaal weg is. HVC heeft de zorg voor de verdere broeibrandbestrijding overgedragen aan Falck en partners S2N en Kenbri.

Langdurige afvalbrand

Een langdurige afvalbrand kan leiden tot verminderde paraatheid voor de brandweer Zuid-Holland Zuid van hun spoedeisende taak, nl. branden blussen en hulp bieden aan mens en dier. Bij de broeibrand bij HVC is sprake van tonnen afval, waardoor het bestrijden dagen kan duren.

Overdracht

Nadat de brandweer Zuid-Holland Zuid de afhandeling van het incident heeft overgedragen aan HVC, heeft deze de verdere broeibrandbestrijding op 3 mei jl. overgedragen aan Falck Nederland. Samen met partners S2N (specialisten in het leveren van IFV gediplomeerd brandweerpersoneel) en Kenbri (verhuur van materieel voor brandbestrijding ) wordt alles in het werk gesteld om de overlast voor de omgeving te beperken en de situatie onder controle te krijgen.

Inzet

Met het ‘total safety concept’ ondersteunt Falck, samen met haar partners S2N en Kenbri, HVC bij het bestrijden van het incident. Veiligheid, bedrijfscontinuïteit en zekerheid liggen aan de incidentbestrijding ten grondslag. Met brandweer Zuid-Holland Zuid is regelmatig contact over de voortgang, waarbij de focus ligt op mogelijke effecten en nazorg voor de omgeving.

Als de brand geblust is zijn er ook nog mogelijke effecten en is er nazorg nodig voor de omgeving.
Stuur een bericht

Waarmee kunnen wij u helpen?

Stuur een bericht