S2N bewaakt de veiligheid van de GGD vaccinatielocaties

S2N staat paraat om te ondersteunen bij vaccinatiecampagne GGD

12 januari 2021

Vaccinatielocaties GGD

Op verschillende plaatsen in het land zijn de vaccinatielocaties door de GGD opgebouwd en ingericht om er voor te zorgen dat iedereen zo snel mogelijk kan worden ingeënt. Dit is een grote organisatie en vraagt veel en flexibele mankracht. Het bewaken van de veiligheid hierbij is cruciaal.

Omdat bijwerkingen duidelijk worden in het eerste kwartier na het toedienen van het vaccin, dienen gevaccineerde personen 15 minuten te wachten onder begeleiding van een EHBO’er, voordat zij de locatie weer mogen verlaten.

Ook dient de veiligheid van de medewerkers en bezoekers op de locaties op orde zijn en dient er ook gezorgd te worden voor een optimale brandveiligheid van het gebouw. Mede door het aantal mensen dat tegelijkertijd op de locatie aanwezig is, worden er andere eisen gesteld.

S2N biedt ondersteuning

S2N werkt al jaren samen met de verschillende veiligheidsregio’s en heeft jarenlange ervaring in het acteren tijdens grotere evenementen. S2N heeft rijksgediplomeerde brandweermensen paraat staan die kunnen ondersteunen bij de grote vaccinatiecampagnes. De mensen zijn allen opgeleid als brandweerman en beschikken over een EHBO certificering. Onze brandweermensen kunnen gelijktijdig assisteren bij de 15 minuten wachttijd, optreden als EHBO’er, zijn repressief inzetbaar bij calamiteiten (zoals brand) en kunnen communiceren met de hulpdiensten in geval van nood. S2N is in staat om twee functies, EHBO en brandweerman, gelijktijdig in te vullen met één persoon.

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op