Davey Blom, Manschap S2N Fire & Rescue vertelt over de tijden tijdens Covid-19

Werken tijdens COVID-19 bij onze klant Falck

6 mei 2020

Davey Blom, Manschap S2N Fire & Rescue, vertelt: In deze bijzondere tijden tijdens Covid-19, waarin veiligheid niet altijd als vanzelfsprekend voelt, blijft S2N Fire & Rescue 24/7 voor iedereen klaarstaan. Want ook in deze tijd moeten de bedrijfsbrandweren paraat staan. Onze collega Davey Blom vertelt hoe de werkzaamheden sinds het COVID-19 (Coronavirus) zijn veranderd bij onze klant Falck Nederland, op de bedrijfsbrandweerpost van Kijfhoek:

"Net als in de rest van het land houden we ons op de bedrijfsbrandweerpost van Kijfhoek aan de maatregelen die door de overheid zijn opgelegd. Wat het iets lastiger maakt is dat wij als ploeg met 7 tot 8 man gezamenlijk op de kazerne een dienst draaien van 24 uur. Het kost dan ook de nodige discipline om te voldoen aan de maatregelen en de afspraken die door Falck voor alle sites in Nederland zijn opgesteld.

Waar we normaal gesproken samenkomen met de opkomende ploeg voor de dienstwissel in de gezamenlijke ruimte is besloten om dit nu in gescheiden ruimtes te doen. Op deze manier worden contactmomenten tot een minimum beperkt. Even een bakkie doen met een collega van de andere ploeg om bij te praten is dus niet wenselijk wat ik best jammer, maar volkomen begrijpelijk vindt. Wanneer de afgaande ploeg vertrekt zorgt deze dat het schoon achtergelaten wordt. Als ploeg beginnen wij hierna de dag met de controle van onze voertuigen en pbm’s (persoonlijke beschermingsmiddelen) waarna we overgaan tot de dagelijkse reguliere schoonmaaktaken. Als aanvulling hierop worden contactpunten zoals douches, voertuigen, deurklinken, lichtschakelaars en bijvoorbeeld verwarmingsschakelaars extra meegenomen in de schoonmaak.

Het oefenprogramma gaat in deze tijd ook net even wat anders. Op de doorsnee dienstdagen werken wij normaal gesproken in de ochtend een theorieoefening en in de middag een praktijkoefening af. We streven ernaar om dit te blijven doen echter, de oefeningen waarin wij direct met elkaar in contact komen, zijn uitgesloten. Daarvoor in de plaats doen we nu meer theorieoefeningen en volgen wij online webinars van onze en ook andere brandweerregio’s in het land. De 1,5 meter regel hanteren wij hierin ook uiteraard.

De werkdag wordt bij ons vaak afgesloten met een sportmoment. Een voordeel is dat we dit nog steeds kunnen doen omdat wij met voldoende afstand van elkaar kunnen sporten. Ook hierbij is het natuurlijk weer belangrijk dat je de toestellen en materialen schoon achterlaat.

Als we ons allemaal houden aan het bovenstaande, de 1,5 meter afstand bewaren, onze handen vaker wassen en tijdig thuisblijven bij symptomen van het virus dan verwacht ik dat het bij ons op de kazerne goed beheersbaar zal blijven."

Nieuwsgierig naar hoe wij werken binnen S2N? Bekijk hieronder onze bedrijfsfilm.

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op