Een sprinklerinstallatie is een automatisch brandblussysteem, dat een brand automatisch, snel en effectief kan bestrijden. Er staan een aantal sprinklers op.

Brandwacht bij uitval brandmeldinstallatie (BMI) of sprinkler

De brandmeldinstallatie heeft een belangrijke functie: het detecteren van rook- en brandontwikkeling en het alarmeren van de aanwezige personen in het pand.

Een sprinklerinstallatie is een automatisch brandblussysteem, dat een brand automatisch, snel en effectief kan bestrijden. Als een sprinkler zijn werk goed doet, zijn de gevolgen van een brand minimaal.

Maar als de brandmeldinstallatie of sprinklerinstallatie storingen hebben of tijdelijk niet werken door onderhoud of verbouwing in het pand, kan de brandveiligheid in het geding komen. Het is dan nodig om brandweermensen in te zetten, die extra goed toezicht kunnen houden op de brandveiligheid. Deze mensen kunnen direct daadkrachtig ingrijpen als er toch iets gebeurt.

De Rijksgediplomeerde brandwachten van S2N zijn 24/7 beschikbaar, zodat uw bedrijfsactiviteiten ongehinderd door kunnen gaan. Zij treden direct op indien er rook- of brandontwikkeling ontstaat.

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op