Fire-technician heeft kennis van de blusvoorzieningen op het terrein.

Fire-technician

Een fire technician van S2N is een brandweerman, die ook technische brandweergerelateerde werkzaamheden verricht. Een fire technician beschikt minimaal over het diploma Manschap en heeft vaak aanvullende brandveiligheidsopleidingen gedaan, zoals onder andere monteur REOB, Flensmonteur, EHBO of Preventiemedewerker. De fire technician heeft daardoor niet enkel kennis van de brandweer maar ook van blusvoorzieningen op het terrein, persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) en van veiligheid in het algemeen.

De fire technician beoordeelt de veiligheid ter plaatse en signaleert onveilige situaties.

Een fire technician als het verlengde van uw HSE afdeling en technische dienst

Een fire technician beoordeelt de veiligheid ter plaatse en signaleert onveilige situaties. Hij assisteert de brandweer of de BHV-organisatie bij oefeningen, schrijft de scenario’s voor locatietrainingen en helpt bij worplengte- of schuimtesten, bij reparaties aan brandveilgheidsvoorzieningen. Hij controleert de hydranten en PBM’s en houdt de kleine blusmiddelen op orde.   

Bij incidenten kan de fire technician ondersteunend zijn aan de bedrijfsbrandweer en bedrijfsnoodorganisatie. Hij kan contact leggen met de overheidsbrandweer en andere hulpdiensten en kan een CIN-melding doen. Omdat de fire technician minimaal manschap opgeleid is, is hij repressief inzetbaar en kan ook eerste hulp verlenen tijdens calamiteiten.

Buizen van de petrochemische industrie.

Ervaren Fire Technicians van S2N

De fire technicians van S2N hebben ruime ervaring in de (petrochemische) industrie en draaien zowel dagdiensten als 24-uursdiensten. Zij kunnen volledig meedraaien in uw bedrijf, deelnemen aan uw bedrijfsbrandweerploeg of lid zijn van uw BHV-team en onderdeel van uw organisatie worden.

De fire technicians van S2N aan het werk met een powersystems

De fire technicians van S2N:

  • Zijn minimaal opgeleid tot Manschap;

  • Voldoen aan de Leidraad Oefenen;

  • Zijn lid van een vrijwillige brandweer;

  • Zijn medisch geschikt;

  • Hebben ruime ervaring, door hun dynamische inzet bij verschillende industriële bedrijven;

  • Zijn gewend om flexibel te werken;

  • Hebben aanvullende opleidingen genoten, zoals bijvoorbeeld REOB monteur, flensmonteur, gasmeten ex-ox-tox, Preventiemedewerker of Brandweerchauffeur, e.a.

Stuur een bericht

Waarmee kunnen wij u helpen?

Stuur een bericht