Industrieel Manschap, Veiligheidsfunctionaris en ERT

Gerben (24)

Industrieel Manschap, Veiligheidsfunctionaris en ERT

Gerben zei '' mensen helpen. Dat is wat mij drijft'' en daarom wilde hij brandweerman worden.

''Mensen helpen. Dat is wat mij drijft''

Op de Meet & Greet ontmoette ik mijn toekomstige collega‚Äôs. Vanaf dat moment keek ik ernaar uit om met hen samen te werken.  

We hebben allemaal hetzelfde doel: mensen helpen. Dat is wat mij drijft en dat komt, met het werken in een team en lichamelijk werk, geweldig samen in deze baan. Ik ben een enorm sportief persoon. Ik speel badminton en train voor een marathon.  

Dat ik liever werk met mijn handen, besefte ik vooral tijdens mijn stages. Na mijn vwo volgde ik de hbo-opleiding Chemische Technologie, met de focus op het optimaliseren, verduurzamen en opschalen van fabrieken. Daar koos ik toen voor, omdat ik dacht bij een universitaire studie te veel in de boeken te moeten duiken. Maar tijdens mijn stages kwam ik erachter dat een groot deel van mijn werk toch op een kantoor zou zijn. Dat schrok me af. Ik wilde dat niet voor langere tijd doen. Natuurlijk kan je later nog van baan switchen, maar hoe langer je wacht, hoe lastiger dat wordt.  

Een vriend van me vertelde over S2N. Eigenlijk wilde ik altijd al brandweerman worden. Dat was mijn back-up plan als ik de boeken echt niet meer leuk vond. Ja, het verdient minder, maar: je moet doen wat je leuk vindt.  

Na de Meet & Greet kwam de selectiedag. Daar was ik wat gespannen voor. Zou ik voor de testen slagen? We deden groepsactiviteiten en leerden elkaar beter kennen doordat iedereen een presentatie over zichzelf gaf. Ook onze grenzen werden getest: presteren onder druk, werken op hoogte of in kleine ruimtes. Ik vond het een superleuke dag en heb veel geleerd.  

Na de andere keuringen, het passen van de kleding en het tekenen van het contract kon ik van start. Inmiddels heb ik een aantal certificaten gehaald. Het leukste vind ik de binnenbranden (BBMS), omdat die het meeste lijken op een realistische situatie. Je moet echt goed samenwerken als groep. Als iemand niet doet wat hij moet doen, loopt het geheel niet lekker. Die samenwerking vind ik het mooiste.

Ook werken bij S2N?

Stuur een bericht

Waarmee kunnen wij u helpen?

Stuur een bericht