Industrieel Manschap, Veiligheidsfunctionaris en ERT

Maximiliaan (32)

Industrieel Manschap, Veiligheidsfunctionaris en ERT

Mijn keuze voor S2N was een verfrissing voor mijn leven vertelde Maximiliaan.

''Je betekent als brandweer echt wat voor de maatschappij''

Mijn keuze voor S2N was een verfrissing voor mijn leven. Ik wilde graag uit mijn jarenlange routine ontsnappen en leer nu, samen met leuke mensen, veel nieuwe dingen. Mijn werk is gevarieerd, interessant en betekenisvol.  

Vanaf mijn 16e werkte ik in de horeca. Toen ik stopte met mijn havo, ben ik gaan reizen en woonde ik een jaar in Nieuw Zeeland. Daar werkte ik veel op boerderijen. Nadat ik terugkwam in Nederland, vond ik een baan als kok en startte ik met een sportopleiding. Die heb ik niet afgerond, maar ik ben wel veel blijven sporten en was altijd graag buiten.  

Ik was net aan het rondkijken naar een andere baan, toen ik de advertentie van S2N zag. Ik had nog een week om te reageren en dacht: ik heb niks te verliezen. Dit werk sprak me altijd al aan; je betekent als brandweer echt wat voor de maatschappij.  

Ik stuurde mijn cv en hoorde direct dat ik gekozen was voor de extra selectiedag. Daar deden 4 deelnemers aan mee. Veel persoonlijke aandacht, dus. Gelukkig was ik fysiek fit en waren de testen door mijn sportervaring geen onbekend terrein. Ik was vooral opgelucht toen ik hoorde dat ik geselecteerd was.  

Tot nu toe heb ik, net zoals de meesten, alles afgerond en kan ik als zelfstandig veiligheidsfunctionaris aan de slag. Dan ben ik bevoegd om gecontroleerde branden aan te steken bij trainingen, wat we doen op twee verschillende oefencentra. Ook word ik regelmatig ingezet binnen een Emergency Rescue Team (ERT). Aan het einde van dit jaar volgen we nog een paar modules en dan zijn we officieel Manschap A.   

Ik kan niet wachten om meer ervaring op te doen. Gaspak, pompbediende, ik zeg nergens ‘nee’ tegen. En die kansen zijn er allemaal bij S2N. Het is fijn geregeld en ook vanuit het hoofdkantoor zijn ze erg betrokken. Er komt vaak iemand langs op locatie om iets te bespreken of samen te lunchen. Ook met collega’s die hetzelfde traject volgen, heb ik iedere dag contact via de groepsapp. Dan vertellen we over onze klussen en waar we op dat moment werken. We blijven elkaar regelmatig zien en dan is het altijd gezellig.   

Ook werken bij S2N?

Stuur een bericht

Waarmee kunnen wij u helpen?

Stuur een bericht