Partner of the safetynetwork
Wij helpen je graag! Bel 088 - 11 20 600

Brandwacht binnen 2 uur op uw locatie

S2N helpt u met uw veiligheid. Wij leveren 24/7 rijksgediplomeerde brandwachten.

Repressieve brandwacht bij evenementen

Tijdens een evenement is het van groot belang dat de veiligheid van de bezoekers te allen tijde gewaarborgd is. De zorg voor brandveiligheid ligt niet alleen bij de brandweer. De organisator neemt aspecten van brandveiligheid mee in de voorbereiding van het evenement. Voor de uitvoering kunnen medewerkers worden aangewezen, zoals BHV-ers, evenementenbeveiligers of brandwachten. Deze brandwachten worden ingezet om toezicht te houden op de brandveiligheid tijdens het evenement.

 

De overheidsbrandweer eist vaak in het vergunningtraject al dat er brandwachten tijdens het evenement worden ingezet, voordat een organisator een vergunning krijgt voor het betreffende evenement. Evenementlocatiesmet bijeenkomstfunctie zijn ingericht op grote groepen mensen en voldoen aan een bepaalde standaard van brandveiligheid. Er zal worden gealarmeerd door de brandmeldinstallatie of ontruimingsinstallatie. Bij evenementen in de openlucht ontbreekt het vaak aan brandveiligheidsvoorzieningen voor grotere groepen mensen en kunnen andere maatregelen worden getroffen. Dit kan door het inzetten van rijksgediplomeerde brandwachten, die toezicht houden op de veiligheid en ook kunnen handelen als er iets misgaat.  Extra aandacht zal ook besteed moeten worden aan branddetectie op plaatsen waar mensen overnachten. 

 

De brandwachten van S2N zijn minimaal in het bezit van een rijksdiploma manschap, zijn medisch geschikt en voldoen aan de Leidraad Oefenen. De brandwachten van S2N hebben ruime ervaring met alle soorten evenementen. Ze controleren de vluchtdoorgangen en de brandveiligheid. Ook zijn onze brandwachten uitgerust met de benodigde materialen om in te grijpen wanneer dat nodig is.

 

Organiseert u binnenkort een evenement of heeft u een grotere bijeenkomst, waarbij brandveiligheidstoezicht nodig is of heeft u vragen hierover. Neem contact op met S2N.