De brandwachten worden ingezet om toezicht te houden op de brandveiligheid tijdens het evenement.

Repressieve brandwacht bij evenementen

Tijdens een evenement is het van groot belang dat de veiligheid van de bezoekers te allen tijde gewaarborgd is. De zorg voor brandveiligheid ligt niet alleen bij de brandweer. De organisator neemt aspecten van brandveiligheid mee in de voorbereiding van het evenement. Voor de uitvoering kunnen medewerkers worden aangewezen, zoals BHV-ers, evenementenbeveiligers of brandwachten. Deze brandwachten worden ingezet om toezicht te houden op de brandveiligheid tijdens het evenement.

Tijdens een evenement worden vaak brandwachten ingezet.

De overheidsbrandweer eist vaak in het vergunningstraject al dat er brandwachten tijdens het evenement worden ingezet, voordat een organisator een vergunning krijgt voor het betreffende evenement. Evenementenlocaties met bijeenkomstfunctie zijn ingericht op grote groepen mensen en voldoen aan een bepaalde standaard van brandveiligheid. Er zal worden gealarmeerd door de brandmeldinstallatie of ontruimingsinstallatie. Bij evenementen in de openlucht ontbreekt het vaak aan brandveiligheidsvoorzieningen voor grotere groepen mensen en kunnen andere maatregelen worden getroffen. Dit kan door het inzetten van rijksgediplomeerde brandwachten, die toezicht houden op de veiligheid en ook kunnen handelen als er iets misgaat.  Extra aandacht zal ook besteed moeten worden aan branddetectie op plaatsen waar mensen overnachten. 

De brandwachten van S2N zijn minimaal in het bezit van een rijksdiploma manschap, zijn medisch geschikt en voldoen aan de Leidraad Oefenen. De brandwachten van S2N hebben ruime ervaring met alle soorten evenementen. Ze controleren de vlucht doorgangen en de brandveiligheid. Ook zijn onze brandwachten uitgerust met de benodigde materialen om in te grijpen wanneer dat nodig is.

Neem contact op

Waarmee kunnen wij u helpen?

Neem contact op