Industrieel Manschap, Veiligheidsfunctionaris en ERT

Oscar (24)

Industrieel Manschap, Veiligheidsfunctionaris en ERT

Oscar wilde na 4 jaar defensie iets anders en is brandweerman geworden

''Als je werkt aan hetzelfde doel, bouw je snel een band met elkaar op''

Na 4 jaar defensie wist ik: hier wil ik niet eeuwig blijven. Ik kon op dat moment nog makkelijk wisselen van baan en ook mijn vriendin vond het fijner als ik meer thuis zou zijn. Ik heb altijd al interesse gehad in de brandweer en ontdekte dat dit ook in loondienst kan. Deze betaalde baan mét opleidingstraject bij S2N was dus een mooie kans.

Op de Meet & Greet sprak ik met medewerkers van S2N. Direct van hen horen welke verantwoordelijkheden zij hebben was voor mij heel waardevol. Net als het proeven van de onderlinge sfeer, die trok me erg aan. De broederschap, het samen trainen, samen leren en 100% op elkaar aangewezen zijn. Ik hou van werken in een team en van sociaal contact. Als je werkt aan hetzelfde doel, bouw je snel een band met elkaar op. Dat merkte ik al op de selectiedag.

In september kreeg ik het bericht dat ik in januari met de opleiding mocht starten. In de tussentijd hadden de andere geselecteerde deelnemers en ik al regelmatig contact met elkaar. Bijvoorbeeld door een groepsapp, bij de keuringsdag en tijdens een teamlunch. Onze collega’s bij S2N bereidden ons goed voor op de opleiding en vertelden wat we konden verwachten.

In de eerste weken van de opleiding heb ik al veel geleerd. Bijvoorbeeld dat niet de brand, maar de rook het zo gevaarlijk maakt. Inmiddels loop ik mee met het Emergency Rescue Team (ERT) en ben ik bijna veiligheidsfunctionaris. Het mooiste aan dit werk vind ik de afwisseling. Gecontroleerd brand stoken, meelopen op andere locaties of een ERT-klus. Ik kom overal en ontmoet verschillende mensen.  

Ook werken bij S2N?

Stuur een bericht

Waarmee kunnen wij u helpen?

Stuur een bericht